Hoe plant je de perfecte bloembol

Hoe plant je de perfecte bloembol

Hoe plant je de perfecte bloembol?

Bloembollen zijn er bij Baltus Holland in overvloed aanwezig, maar hoe werkt het aanplanten van een bloembol en wanneer kan je dit het beste doen? In dit artikel beantwoorden we de meest basale vragen over de bloembol. 

 

Welke soorten bloembollen zijn er? 

We onderscheiden in hoofdlijnen 2 soorten bloembollen. De voorjaars- en zomerbollen. Voorjaarsbollen plant je in het najaar zodat ze in de lente in volle bloei uitkomen. Belangrijk is dat ze voor de nachtvorstperiode de grond in gaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de narcis, tulp of krokus. Zomerbollen plant je in het voorjaar en komen tot bloei in de zomerperiode. Bekende zomerbollen zijn de Dahlia, Gladiool en de Bergonia. 

 

Hoe plant ik een bloembol?

Bloembollen kun je op verschillende manieren inplanten met bijvoorbeeld een bollenplanter, maar meestal is een schep of spade al voldoende. Wil jij je bloemen liever solitair laten stralen of juist in een gezellige kleurrijke groep bij elkaar? Bloembollen doen het ook prima in een bloembak, grote pot of ergens op je balkon.

 

Iedereen kan een bloembol planten

Het gat van de bloembol dient ongeveer 2 tot 3 keer groter te zijn dan de bol zelf. De diepte wordt bepaald door de bloembol maar gemiddeld is dit 5 tot 10 centimeter. Na het inplanten gooi je voorzichtig de tuinaarde of potgrond terug over de bol en druk je het geheel zachtjes aan zodat de bloembol zich goed kan vast nestelen in de grond. Daarna voldoende water geven en vinger aan de pols houden om ervoor te zorgen dat ze voldoende vocht vasthouden om te kunnen groeien.

 

/ 11 april 2022