Voel je vrij in eigen tuin

Voel je vrij in eigen tuin

Het is een rare tijd waarin we anno 2020 leven. Het Corona virus houdt de wereld in zijn greep en we ervaren hoe het is en voelt wanneer onze gezondheid en vrijheid op het spel staat. Ondanks dit moeten we er toch met elkaar ’t beste van zien te maken. Daarom hebben wij een drietal tips en tricks opgesteld die wellicht nu handig van pas komen.

 

De natuur is relaxed

Wist je dat de natuur een anti-stress functie heeft? Bezig zijn in de natuur blijkt een goed medicijn te zijn tegen stress en een levert een actieve bijdrage aan een actieve en gezonde leefstijl. Tuinieren vermindert namelijk het stresshormoon cortisol en dat zorgt voor meer rust en balans in je lichaam. Tegelijkertijd is tuinieren een perfecte work-out voor al je spieren. Met een uur tuinieren verbrand je ongeveer 300 kilocalorieën. Niet gek toch?

 

Eten uit eigen tuin

De groentes en vruchten van eigen bodem smaken niet alleen beter, ze zitten ook boordevol vitamines die je algehele weerstand en gezondheid verhogen. En daarnaast geeft het kweken van eigen teelt een trots en voldaan gevoel.

 

Positief effect op kinderen

Bollen en zaden planten in de natuur met kinderen heeft positieve effecten op hun gezondheid en ontwikkeling. Wat voor jou werkt, werkt natuurlijk ook voor je kinderen! Daarnaast stimuleert de natuur hun fantasie en creativiteit. Kies samen een mooie plek in de tuin om bijvoorbeeld bloembollen of vergeten groentes te planten. We zijn benieuwd met welke bijzondere kleurencombinaties jouw kinderen zullen komen!

 

 

 

/ 11 april 2022