Winnaar Bloembollentest Kassa

Winnaar Bloembollentest Kassa

Hoera! De tulpenbollen van Baltus Holland zijn als winnaar uit de tulpenbollentest 2019 van BNN VARA Kassa gekomen. Volgens experts van BQ Support zijn de tulpenbollen van Baltus “een prachtige mix”. Bovendien komen onze tulpenbollen het beste overeen met de verpakking en zijn alle tulpen tot bloei gekomen.

Prachtige mix Tulpenbollen

Monique van Grieken, diagnostiekspecialist bij BQ Support, over de tulpenbollen van Baltus Bloembollen: “Als ik de volgende monsters bekijk, dan zijn die hartstikke mooi opgekomen. Ik heb er geen enkele gemist. Er zitten verschillende tinten in. En als ik dan de capper bekijk, dan zijn inderdaad de tinten op de capper staan vertegenwoordigd in de mengsels die wij geplant hebben. Al met al een prachtige mix!”.

Tulpenbollentest 2019

Het televisieprogramma BNN VARA Kassa doet regelmatig producttests. Vanwege de populariteit van de tulp, heeft het programma dit jaar de tulpenbollen getest. In samenwerking met BQ Support de tulpenbollen van 7 verschillende merken getest.

BQ Support

BQ Support is een bedrijf dat bloembollen onderzoekt en beoordeelt op de kwaliteit. In het najaar van 2018 heeft BQ Support de bloembollen geplant op het speciale Kassa-perceel. Halverwege mei werd het resultaat beoordeeld door Monique van Grieken, diagnostiekspecialist bij BQ Support. Hierbij heeft zij gekeken of de uitgekomen bloemen overeenkomen met de beschrijving en foto’s op de verpakking.

/ 11 april 2022