Wist je dit over de bloembol?

Wist je dit over de bloembol?

Iedereen kent de bloembol wel, maar wat weet je er eigenlijk van? In dit artikel vertellen we meer over 't vergeten goud en beantwoorden we veelgestelde vragen. En geven we tips en tricks over de mogelijkheden.

Wanneer plant je een bloembol?

Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten plant je in het najaar, vanaf september tot december. Belantrijke voorwaarde is dat het planten gebeurt voordat de eerste nachtvorst zijn intrede doet.

Zomerbloeiende bloembollen zoals alliums, dahlia’s en calla’s plant je in het voorjaar. Hier is het van belang dat de kans op nachtvorst voorbij is en de eerste lente zonnestralen een feit zijn.

Hoe plant je 't beste een bloembol?

Er is een heel handig trucje om te onthouden hoe diep en hoe ver uit elkaar je bloembollen 't beste uit elkaar plant. Houd voor de plantafstand 3 maal de breedte van de bol aan, en houd voor het planten ook 3 maal de hoogte van de bol aan. Tulpen van 5 centimeter moeten dus 15 centimeter diep en 15 cm uit elkaar worden geplant. Een kind kan de was doen!
  


Komen bloembollen volgend jaar opnieuw uit?

Bloembollen zijn onderverdeeld in drie soorten: enkeljarige, meerjarige en verwilderingsbollen. Enkeljarige bollen bloeien het eerste jaar op hun allermooist, en komen het volgende jaar ook nog op. Na verloop van tijd is de bloei over. Meerjarige bollen zijn bloembollen die meerdere jaren achterelkaar bloeien. Verwilderingsbollen komen ook ieder jaar terug, maar breiden zich ook nog eens uit.

 

Kan je bloembollen lang bewaren?

Het beste is om de bloembollen zo snel mogelijk te planten. Als dit niet kan dan kun je de bloembollen even op een droog en koel plekje bewaren, zoals in de garage of kelder. Houd goed in de gaten of er door de hoge luchtvochtigheid schimmel op de bloembollen groeit. Als dit gebeurt dan kun je de bloembollen het beste even laten drogen en direct daarna in de tuin planten.

 

Ook Bloembollen verkopen aan jouw klant?

Baltus Holland biedt meerde mogelijkheden wat betreft het verkopen van bloembollen en aanverwante bijprocten. Zo is het voor tuincentra en hoveniers mogelijk om in te kopen via onze (digitale) groothandel.

Maar ook voor het inzamelen van geld ten behoeve van 't verbeteren van de faciliteiten van jullie sportvereneniging of basisschool. Of geef uw favoriete relaties een bijzonder relatiegeschenk die niet snel vergeten zal worden. Bekijk hier de mogelijkheden of vraag een gratis adviesgesprek aan met een ervaren adviseur.

 

 

 

/ 11 april 2022