Zo begon het allemaal


Baltus Bloembollen is opgericht in 1980 door Hans en Peter Baltus. Oorspronkelijk was Baltus Bloembollen gevestigd in Apeldoorn, maar door ruimtegebrek is het bedrijf in 1997 verhuisd naar Vaassen. Baltus Bloembollen is een bloembollen groothandel met een Cash&Carry afhaalcentrum van ruim 7.000 m2.

Baltus Fundraising

In 1989 is de bloembollenactie ontstaan en vanaf 1993 bestaat de bloembollenactie in zijn huidige vorm. Sinds 1993 zijn er veel kleine wijzigingen doorgevoerd, maar de basis van het originele concept is nog steeds de basis van de huidige bloembollenactie. Momenteel organiseert Baltus Fundraising acties in 4 Europese landen. In 2013 is Baltus omgedoopt naar Baltus Fundraising. Naast de bloembollenactie organiseren we nu ook een Chocolade actie, Ansichtkaarten actie en Pepernotenactie. Deze acties werken hetzelfde als de bloembollenactie, alleen dan met een ander artikel.

Directeur Hans Baltus vertelt:


Als eigenaar van een bloembollengroothandel werd ik ruim 30 jaar geleden benaderd door een handbalvereniging die graag wat bolletjes wilden verkopen om geld in te zamelen voor de vereniging. Een mooi initiatief waar ik graag aan mee wilde werken. Na afloop van de actie bleek het een groot succes te zijn en werden de afspraken voor het jaar erna direct gemaakt. Langzaam is dit initiatief uitgegroeid tot een succesvol concept voor verkoopacties.

 

Wij zorgen voor alle randzaken, zodat de vereniging zich alleen bezig hoeft te houden met het verkopen en uitdelen. Inmiddels loopt dit concept in 4 landen en worden er naast bloembollen ook chocolade, pepernoten en ansichtkaarten verkocht.

Ons team


Met deze enthousiaste groep mensen werken wij dagelijks aan het verbeteren van onze producten, het uitwerken van nieuwe innovatieve concepten, het luisteren naar onze klanten en hun wensen. We stellen ons graag even aan u voor:

Hans Baltus

Jette Mennink - Hurkens

Angelique de Bruijn

Anke de Graaf

Esther van Houten